tisdag 12 mars 2013

Kikärtsgryta

* Glutenfri * Mjölkfri * Sockerfri *

Det finns tusentals kikärtsgrytor, så fort man har en gryta med kikärtor så kan man ju kalla den för det. Det här receptet är från den grönrutiga kokboken och det går lätt att byta ut kikärtorna mot samma mängd kidneybönor eller andra bönor.

Kikärtsgryta med ris.
Ingredienser - 4 portioner
*2 röda lökar
*2 vitlöksklyftor
*1-2 morötter
*2-3 blekselleristjälkar
*1 broccolibukett, eller 200g fryst broccoli
*1 paprika
*1-2 röda chilifrukter
*1-2 msk olivolja
*1-2 tsk thailändsk curry paste (blue dragons gröna är glutenfri)
*1 pkt krossade tomater, ca 400g
*1 burk kikärtor eller 3-4 dl kokta (jag kokar själv, det blir billigare så)
*bladspenat
*salt och peppar

Skala och strimla röd lök och vitlök. Ansa och skär morot, selleri, broccoli, paprika och chili i bitar.
Fräs alla grönsakerna i oljan på svag värme under omrörning en stund. Låt curryn fräsa med i slutet av stektiden.
Tillsätt tomatkross, grönsaksbuljong och kikärtor och koka upp. Salta, peppra, lägg spenaten ovanpå och låt grytan sjuda i 5 minuter.
Alla ingredienserna.
Allt utom chilin är hackad.
Alla grönsaker i grytan + curryn.
... och så tomaterna, buljongen och kikärtorna.
... och spenaten såklart!
Det ser lika färgglatt och gott ut när det fått sjuda och är klart!
Servera grytan med ris, majspasta eller risnudlar.

Smaklig måltid!
/Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar