lördag 12 januari 2013

HonungsVåfflor

Jag hittade ett jättebra recept på glutenfria våfflor på nån matsida på nätet. Första gången testade jag det som det skulle vara och det blev supergott. Men den här gången ville jag göra några förändringar och det blev om möjligt ännu godare, så här är mitt recept.
Nästa gång ska jag testa med kokosfett istället för margarin.

Ingredienser - ca 8-9 st
125g laktosfritt smör eller margarin
2 msk honung
125g potatismjöl
125g glutenfritt mjöl, jag valde finax gluten- och mjölkfria mjölmix (majsbaserad)
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 ägg
3 dl mjölk eller den mjölkersättning som du tål

Gör såhär
Smält margarinet och häll det i en bunke. Vispa samman margarinet och honungen.

Häll i resten av ingredienserna och vispa till en slät smet.
Värm upp våffeljärnet.
Smörj våffeljärnet inför första våfflan, sen behövs inte det.

Servera!

Jag brukar äta våfflor med tinade bär, helst hallon. Den här gången åt jag det med det sista av Vilda Hallon-sylten vi köpte på Stortorgets julmarknad här i Stockholm helgen innan jul.

Det går jättebra att blanda i rivna morötter eller riven potatis för att få matvåfflor och isf servera med en god kräm - t.ex. pepparrotskräm (ur boken Clara´s gröna) eller varför inte någon form av stuvning. Imorgon ska jag ha i rivna morötter i resterna, vad jag ska servera våfflorna med då är jag inte helt säker på ännu. Vi får se vad som kan skrapas ihop av sånt vi har hemma.

Smaklig måltid!
/Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar